Завдяки постійному зосередженню на дослідженнях, розробках та випробуваннях, Jøtul тепер є світовим лідером у сфері технології Clean burn. Але чому нам так важливо бути «кращим у своєму класі» щодо чистих дров’яних печей, камінів та камінних топок? Ну, перш за все, це питання покращення клімату, зведення до мінімуму пилу в повітрі. Це супроводжується економією грошей споживачів, оскільки технологія Clean burn дає вам більше тепла від кожного поліна.

Норвезька влада вимагає, щоб сучасні печі викидали не більше 10 грамів твердих частинок на кожен кілограм дров, що спалюються, і тому мають одну з найсуворіших у світі вимог, пов’язаних з викидами твердих частинок.

Однак тут, у Jøtul, ми маємо набагато вищі амбіції, і тому ми розробили технологію, завдяки якій вдалося досягти викидів менше половини встановлених законом вимог. Деякі моделі можуть навіть похвалитися викидами всього в 1,9 грама, з яким не може зрівнятися жоден інший виробник.

Секрет успіху криється в процесі горіння.

При горінні деревини виділяються гази та частинки. Старі печі виводять цей газ і частинки прямо в димохід разом з теплом, що призводить до ефективності всього 40%. Принцип печей з чистим горінням полягає в тому, що вони краще ізольовані, що підвищує температуру в камері горіння.

Крім того, над вогнем подається додаткове нагріте повітря (кисень), що гарантує, що те, що було б незгорілими газами та частками в старій печі, згорає. Це призводить до зниження викидів через димохід, подвоює ефективність і виділяє більше тепла в приміщення. Саме ці процеси ми прагнемо постійно вдосконалювати в наших дослідженнях і розробках, щоб наблизитися до оптимального процесу горіння.

Рене Крістенсен, старший віце-президент з продажу та маркетингу Jøtul

Бренд для екологічно свідомих

Крістенсен також підкреслює той факт, що більшість людей, які інвестують у нову дров’яну піч чи камін або замінюють старі, є екологічно свідомими. Це робить Jøtul природним вибором!

Jøtul бере на себе відповідальність за клімат

З тих пір, як в Норвегії було введено законодавчу вимогу щодо чистого горіння печей і камінів, ми активно працювали як разом з ініціативами влади, так і з організаціями на національному і світовому рівні, щоб поширити ідею про важливість чистого горіння. Хоча зараз Німеччина ввела заборону на використання всіх дров’яних печей, виготовлених до 1995 року, той факт, що вимоги до викидів не встановлюються для нових печей, які зараз доступні на ринку, є серйозною проблемою, що означає, що багато виробників не роблять такого ж акценту на впливі на клімат. Немає також вимірювань, які б відповідали вимірюванням у Норвегії, які б показували величезні переваги, які пропонують печі та каміни з чистим горінням у порівнянні з їх звичайними еквівалентами.

Широка згода експертів та екологічних організацій

Хоча опалення дровами, безсумнівно, є основним фактором, що сприяє проблемам, пов’язаним з повітряним пилом, серед експертів і природоохоронних організацій Норвегії існує широка згода, що рішення полягає в заміні старих печей на нові, чисті дров’яні печі та камінні печі, або установка закритих камінних топок у відкриті каміни. За забрудненням лежить не спалювання дров; це використання старих печей і камінів, які призводять до неповного згоряння. Заміна старих камінів на нові дозволить вирішити проблеми забруднення, викликані дровами.

Загальноєвропейські правила

З 1 січня 2022 року нові вимоги щодо викидів від печей набудуть чинності в результаті законодавства ЄС/ЄЕЗ щодо екологічної роботи печей. Відповідно до стандартів Норвегії, вимоги охоплюватимуть викиди твердих частинок (PM), органічних газоподібних сполук (OGC) та оксиду вуглецю (CO). Заради клімату ми сподіваємося, що будуть встановлені суворі вимоги, які змушують нас продовжувати зосереджуватися на подальшому розвитку технології чистого горіння.

Екологічна свідомість також має хороший фінансовий сенс

Ax chopping firewood

Важливо використовувати види палива в печах і камінах, які виробляють мінімальні викиди твердих частинок для більш здорового клімату – і це, звичайно, буде основною мотивацією для більшості людей замінити свою стару піч або камін. Однак екологічна свідомість також має хороший фінансовий сенс. Витрати на паливо будуть значно знижені, оскільки менше тепла вилітатиме у трубу, а більше передаватися в приміщення.

Jotul F3 Traditional Multifuel Stove - Topstak

Згідно з проектом «Energismart», який веде Friends of the Earth Норвегія, який має на меті полегшити прийняття енергетично розумних рішень у будинку, ви зможете значно заощадити використовуючи піч з чистим горінням:

Якщо традиційна піч без чистого горіння використовує лише 50% дров для опалення, то в печі з чистим горінням використовується до 80%.

40-літровий мішок березових дров теоретично дасть 76 кВт·год. Однак при спалюванні в старій печі дрова віддадуть 39 кВт-год тепла в будинок. У печі з чистим горінням дрова віддадуть 60 кВт-год тепла в будинок.

Це означає, що якщо ви купите 54 сорокалітрових мішки дров, ви отримаєте 3240 кВт-год у печі з чистим горінням. У старій печі виділиться лише 2106 кВт-год і вам знадобиться ще 29 мішків.

Технологія Clean burn пропонує багато переваг

Однак на цьому переваги не закінчуються; Служба димоходів повідомляє, що тепер з димоходів потрібно видаляти набагато меншу кількість сажі, ніж раніше. Іншими словами, більш чисте згоряння, зі скороченням викидів на 90% порівняно зі старими печами, значно знизило ризик пожежі в димоході.

Це ґрунтується на норвезькому досвіді, але, звісно, може також застосовуватися в будь-якій іншій країні, яка використовує деревину в якості палива. Якщо забруднюючі повітря речовини, які виділяються в одній країні, можуть переміщуватися і сприяти погіршенню якості повітря в сусідніх країнах, вирішення проблем, пов’язаних із забрудненнями повітря, має бути в інтересах усіх.

Іншими словами, з нашою технологією Clean burn ви сприяєте як чистішому навколишньому середовищу, так і економії на ваших рахунках за опалення, дозволяючи вам повністю насолоджуватися затишним теплом.

❗️ТОВ “СканФорум” – ексклюзивний імпортер⠀норвезької компанії Jotul в Україні.⁣⁣⠀
⁣⁣⠀⁣⁣⠀⁣⁣⠀
По питанням співпраці та пошуку авторизованого дилера у вашому місті звертайтесь⁣⁣📲+380673200015⁣⁣⠀⁣⁣⠀
⁣ ⁣⁣⠀
https://www.scanforum.com.ua/contact-diler/⁣⁣⠀

Залишити відповідь