З 1 січня 2022 року на просторах європейського економічного простору (ЄЕП) починають діяти нові вимоги до місцевих обігрівачів на твердому паливі. Європейською комісією було ухвалено Регламент № 2015/1185 від 24 квітня 2015 року (повний текст українською мовою доступний за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/984_014-15#Text , яким встановлюються вимоги до екодизайну для введення в обіг та введення в експлуатацію місцевих обігрівачів на твердому паливі з номінальною тепловою потужністю до 50 кВт включно.

Jotul F3 Traditional Multifuel Stove - Topstak

Вимогам цього Регламенту повинні відповідати усі обігрівачі на твердому паливі, що вводяться в експлуатацію після 1 січня 2022 року. Таким чином, усі твердопаливні обігрівачі, що не відповідають вимогам, цього Регламенту, будуть заборонені до використання. Крім цього, не будуть допущені до продажу і експлуатації твердопаливні обігрівачі, що не встигли пройти процедуру підтвердження відповідності вимогам Регламенту.

Jøtul Stove - F 105 LL nel 2021 | Casa scandinava, Stufa, Ghisa

Виробники камінів і печей уважно слідкують за змінами екологічного законодавства, і завжди намагаються бути на крок попереду своїх конкурентів, забезпечуючи високі екологічні стандарти при експлуатації їхньої продукції.

Провідним виробником твердопаливних камінів і печей для обігріву приміщень по праву вважається норвезька компанія Jotul. Протягом десятиліть інженери компанії працюють над вдосконаленням існуючих і розробкою нових виробів, щоб задовольнити найвибагливішого клієнта і дотриматись усіх вимог, які диктує сучасне законодавство.

F 373 Advance - Stoves, Wood Burning Stoves - West Country Stoves

Основними завданнями, які ставляться перед виробниками камінів і печей – є підвищення енергетичної ефективності пристроїв, і зменшення шкідливих викидів у атмосферу в процесі експлуатації цих виробів. Компанія Jotul дуже відповідально віднеслася до вирішення цих завдань, тому уже сьогодні усі її вироби задовольняють майбутні обмеження по викидах шкідливих речовин, а деякі показники є значно кращими, ніж максимально допустимі за Регламентом. Підтвердженням тому є результати випробувань німецьких, датських і польських лабораторій (RWE Power AG, Feuerstättenprüfstelle; Danish Technological Institute;  Instytut Nafty i Gazu).

Отож, компанія Jotul не повинна докладати зусиль для досягнення намічених у Регламенті цілей, оскільки цілі уже перевершені. Проте філософія скандинавів – жити у гармонії з природою,- не дозволяє компанії зупинитися на досягнутому, тому інженери Jotul продовжують розвивати технології і впроваджувати технічні рішення, щоб зробити вироби кращими, а повітря – чистішим.

❗️ТОВ “СканФорум” -ексклюзивний імпортер⠀норвезької компанії Jotul в Україні.⁣⁣⠀
⁣⁣⠀⁣⁣⠀⁣⁣⠀
По питанням співпраці та пошуку авторизованого дилера у вашому місті звертайтесь⁣⁣📲+380673200015⁣⁣⠀⁣⁣⠀
⁣ ⁣⁣⠀
https://www.scanforum.com.ua/contact-diler/⁣⁣⠀

Залишити відповідь